AARDAPPELKOEKJES

P1040727-2Soms heb je zin in iets anders dan gebakken of gekookte aardappel. In deze aardappelkoekjes bijvoorbeeld! Het geheim van goed plakkende, niet uit elkaar vallende, aardappelkoekjes is de aardappelrasp vooral niet te wassen. Hierdoor kan het zetmeel uit de aardappels zijn werk doen: binden!

P1040701-3Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 6 vastkokende aardappels
  • 1 grote ui
  • 1 ei
  • bieslook (gedroogd of vers)
  • peper en zout
  • olijfolie

Schil de aardappels, spoel ze onder de kraan af en rasp ze grof. Niet meer wassen! Rasp ook de ui. Klop in een schaal het ei los met zout en peper. Voeg naar smaak bieslook toe. Meng de aardappelrasp en ui er door heen. Verhit een scheutje olie in een grote koekenpan. Schep hoopjes van het aardappelmengsel in de pan en druk dit met een lepel plat tot een koekje. Bak de koekjes aan beide kanten goudbruin en gaar.

Zodra de koekjes klaar zijn leg je ze in een schaal op een vel keukenpapier.

aardappelkoekjes

Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestEmail to someonePrint this page

11 gedachten over “AARDAPPELKOEKJES

    • Hi iel1! 😉
      Ik zie ineens een bekend gezicht op de foto bij je bericht!
      Had de link iel1=Elaine=mij bekend nog niet gelegd haha!
      Maar leuk dat je een kijkje neemt op mijn site, zie dat jij ook een nieuwe blogger bent. Wat grappig om elkaar in ‘bloggersland’ weer tegen te komen. Ga op jouw site ook eens rondneuzen, succes met bloggen!

      Groetjes, Eefke

  1. Zou ik ze evt ook op voorhand kunnen maken en dan invriezen. Zou het dan handig zijn om ze al te bakken en dan in te vriezen en ze evt in de oven te doen? Of ‘rauw’ in te vriezen?

  2. Heb ze gemaakt met knoflook, ui, stukje paprika en twee champignons klein gesneden, aangezet en licht gefruit, dan gemengd met de aardappels en ei, zwarte peper er bij, heerlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *