Soms heb je zin in iets anders dan gebakken of gekookte aardappel. In deze aardappelkoekjes bijvoorbeeld! Het geheim van goed plakkende, niet uit elkaar vallende, aardappelkoekjes is de aardappelrasp vooral niet te wassen. Hierdoor kan het zetmeel uit de aardappels zijn werk doen: binden!
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 6 vastkokende aardappels
- 1 grote ui
- 1 ei
- bieslook (gedroogd of vers)
- peper en zout
- olijfolie
Schil de aardappels, spoel ze onder de kraan af en rasp ze grof. Niet meer wassen! Rasp ook de ui. Klop in een schaal het ei los met zout en peper. Voeg naar smaak bieslook toe. Meng de aardappelrasp en ui er door heen. Verhit een scheutje olie in een grote koekenpan. Schep hoopjes van het aardappelmengsel in de pan en druk dit met een lepel plat tot een koekje. Bak de koekjes aan beide kanten goudbruin en gaar.
Zodra de koekjes klaar zijn leg je ze in een schaal op een vel keukenpapier.
Dit klinkt lekker! Ga ze zeker uitproberen. En ik ga je site door spitten opzoek naar meer!
Groetjes Elaine
Hi iel1! 😉
Ik zie ineens een bekend gezicht op de foto bij je bericht!
Had de link iel1=Elaine=mij bekend nog niet gelegd haha!
Maar leuk dat je een kijkje neemt op mijn site, zie dat jij ook een nieuwe blogger bent. Wat grappig om elkaar in ‘bloggersland’ weer tegen te komen. Ga op jouw site ook eens rondneuzen, succes met bloggen!
Groetjes, Eefke
Ziet er lekker uit!
Dankje Sarah!
Lekker!
Ik ga dit recept straks proberen te maken, het wordt vast heel lekker!
Hoi,
Ziet er lekker uit! Moet ik de aardappels koken van te voren of niet?
Nee, de aardappels hoeven niet voorgekookt te worden. Zolang je ze maar dun raspt, bakken ze vanzelf gaar!
Zou ik ze evt ook op voorhand kunnen maken en dan invriezen. Zou het dan handig zijn om ze al te bakken en dan in te vriezen en ze evt in de oven te doen? Of ‘rauw’ in te vriezen?
De aardappelkoekjes krijgen hun stevigheid door het bakken dus rauw invriezen zal niet gaan. Je zou ze inderdaad kunnen voorbakken en dan nog even afbakken in de oven.
Heb ze gemaakt met knoflook, ui, stukje paprika en twee champignons klein gesneden, aangezet en licht gefruit, dan gemengd met de aardappels en ei, zwarte peper er bij, heerlijk.