BIETJESSTAMPPOT MET APPEL

bietjesstampot

Het wordt langzaam maar zeker weer voor stamppot. Andijviestamppot of stamppot met boerenkool staan hier in de winter regelmatig op tafel. En kennen jullie deze rucolastamppot nog? Nu probeerde ik eens iets anders: stamppot met rode biet en appel. Niet alleen erg lekker, door de roze kleur ziet het er ook nog eens vrolijk uit op je bord!

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 750 gram iets kruimelige aardappelen
  • 500 gram gekookte bietjes
  • 1 ui
  • 1 appel
  • 25 gram boter
  • 2 rundersaucijzen
  • peper en zout

Schil de aardappelen, doe ze in een pan met water en zout en kook in 20 minuten gaar.

Snijd de ui in halve ringen en de appel in blokjes. Bak in een koekenpan de saucijzen volgens de aanwijzingen op de verpakking bruin en gaar.

Bak in een andere pan de ui en appel in een scheutje olijfolie. Zorg dat de bietjes geschild zijn en snijd in blokjes. Voeg ook de bietjes aan het appelmengsel toe en bak nog vier minuten mee.

Giet de aardappelen af en bewaar wat kookvocht. Stamp de aardappelen met de boter en eventueel nog wat kookvocht tot een smeuïge puree. Voeg tot slot de bietjes, appel en ui toe en meng dit alles goed door elkaar. Als je het lekker vind kun je ervoor kiezen dit ook nog even door te stampen.

Serveer met de saucijzen en maak er eventueel nog een lekkere jus bij.

bietjesstampot

Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestEmail to someonePrint this page

Een gedachte over “BIETJESSTAMPPOT MET APPEL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *