Een heel eenvoudig te maken hapje dat het altijd goed doet op feestjes en verjaardagen. Kleine bladerdeeghapjes gevuld met roomkaas en gerookte zalm.
Ingrediënten (voor 36 stuks)
- 4 plakjes bladerdeeg
- 150 gram gerookte zalm
- 1 ei
- sesamzaad of maanzaad
- 200 gram roomkaas
- 2 bosuitjes
- 2 eetlepels dille (ik gebruikte gedroogde dille)
- peper en zout
Laat het bladerdeeg iets ontdooien en bestrijk de plakjes licht met een losgeklopt ei. Snijd ze elk in negen vierkantjes en bestrooi ze met sesam- of maanzaad.
Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze in een voorverwarmde oven van 200′ C in ongeveer 15 minuten mooi bruin. Laat afkoelen en snijd ze in twee laagjes.
Roer de roomkaas zacht en meng er wat fijngehakte bosuitjes en dille door. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel dit over de onderkant van de vierkantjes en leg hierop een stukje gerookte zalm. Leg hierop het bovenste gedeelte van het bladerdeeg.
De bladerdeeg vierkantjes kun je prima van tevoren bereiden. Vul ze op de dag van serveren pas met roomkaas en de zalm, anders wordt het bladerdeeg zacht.
Met deze basis bladerdeeghapjes kun je eindeloos variëren. Denk bijvoorbeeld eens aan een beleg van gerookte ham, kip of tonijn. Ook kun je er lekkere hartige hapjes van maken door ze te vullen met een pittig gehaktmengsel.
Leuk idee voor amusehapjes tijdens de feestdagen!
Zal het zeker uit proberen, bedankt…
Geweldig hapje erg lekker