Vorige week postte ik een recept voor heerlijke (zoute) karamelsaus. Deze vormt een goede combinatie met boekweit pannenkoekjes en aardbeien. Wederom een gluten- en lactosevrij gerechtje, maar boekweit pannenkoekjes kun je natuurlijk ook gewoon met melk maken.
Boekweitmeel is niet alleen glutenvrij, maar bevat ook veel gezonde voedingsstoffen zoals magnesium, kalium en fosfor. Daarnaast is het licht verteerbaar en voedzaam. Pannenkoekjes van boekweitmeel liggen minder zwaar op de maag dan pannenkoeken gemaakt van bijvoorbeeld tarwebloem. Ideaal dus voor mensen die brood moeilijk kunnen verdragen en/of gevoelige darmen hebben.
Ingrediënten (voor ongeveer 10 stuks)
- 250 gram boekweitmeel
- 500 milliliter sojamelk (of gewone melk)
- 2 eieren
- snufje zout
- (olijf)olie om in te bakken
- aardbeien
- karamelsaus volgens dit recept
Mix de boekweitmeel met de melk, het ei en een snufje zout tot een glad beslag. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak hierin van het beslag kleine pannenkoekjes.
Serveren met aardbeien en de karamelsaus.
Lekker Eefke! Plaats je alleen nog gluten en lactosevrije recepten?
Hoi Chantal! Ik plaats zeker niet alleen gluten- en lactosevrije recepten. Als iets gluten-, lactose- of suikervrij is dan zal ik dat er altijd bij vermelden. Groetjes Eefke
Ik mag geen kippenei.. wat zou ik kunnen doen om de 2 eieren te vervangen in het recept..? Ik heb wel een ei vervanger (zetmeel mengsel) maar is er misschien een alternatief dat je weet? Gr. Annewien
Je kunt de eieren in dit recept heel goed vervangen door één geplette (rijpe) banaan!