BOEKWEITPANNENKOEKJES MET AARBEI EN KARAMEL

boekweitpannenkoek met aardbei

Vorige week postte ik een recept voor heerlijke (zoute) karamelsaus. Deze vormt een goede combinatie met boekweit pannenkoekjes en aardbeien. Wederom een gluten- en lactosevrij gerechtje, maar boekweit pannenkoekjes kun je natuurlijk ook gewoon met melk maken.

Boekweitmeel is niet alleen glutenvrij, maar bevat ook veel gezonde voedingsstoffen zoals magnesium, kalium en fosfor. Daarnaast is het licht verteerbaar en voedzaam. Pannenkoekjes van boekweitmeel liggen minder zwaar op de maag dan pannenkoeken gemaakt van bijvoorbeeld tarwebloem. Ideaal dus voor mensen die brood moeilijk kunnen verdragen en/of gevoelige darmen hebben.

Ingrediënten (voor ongeveer 10 stuks)

  • 250 gram boekweitmeel
  • 500 milliliter sojamelk (of gewone melk)
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • (olijf)olie om in te bakken
  • aardbeien
  • karamelsaus volgens dit recept

Mix de boekweitmeel met de melk, het ei en een snufje zout tot een glad beslag. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak hierin van het beslag kleine pannenkoekjes.

Serveren met aardbeien en de karamelsaus.

boekweitpannenkoek met aardbei

Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestEmail to someonePrint this page

4 gedachten over “BOEKWEITPANNENKOEKJES MET AARBEI EN KARAMEL

  1. Ik mag geen kippenei.. wat zou ik kunnen doen om de 2 eieren te vervangen in het recept..? Ik heb wel een ei vervanger (zetmeel mengsel) maar is er misschien een alternatief dat je weet? Gr. Annewien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *