BROODQUICHE PREI EN SPEK

quiche of hartige taart glutenvrij met brood

Met een quiche of hartige taart kun je eindeloos variëren. Kies je vulling naar wens. Maar ook de taartbodem kan gemaakt worden van hartige taartdeeg, bladerdeeg of zelfs van brood. Dit laatste is ideaal voor een snelle maar goed vullende quiche met brood naar keuze. Ook handig om oud brood op te maken. Ik gebruikte glutenvrij brood, waardoor deze quiche ook meteen een mooi alternatief is voor mensen die glutenvrij eten. Je kunt het brood in dit recept natuurlijk ook gewoon vervangen door hartige taartdeeg.

Ingrediënten

  • brood naar keuze (ongeveer 4-6 sneetjes)
  • 2 grote preien
  • 3 eieren
  • 150 milliliter melk of room*
  • tijm (of andere kruiden naar smaak)
  • plakken spek
  • 75 gram geraspte kaas
  • peper en zout

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een quichevorm in met olie en bekleed deze met sneetjes brood (zonder korst). Bekleed zowel de bodem als de zijkant van de vorm. Even goed aandrukken. Strooi wat peper, zout en gedroogde tijm (of andere kruiden naar smaak) over de bodem.

Was de prei en snijd deze in ringen. Bak de prei ongeveer 5 minuten in een pan met wat olie.

Klop ondertussen de eieren los in een kom met de melk of room. Breng op smaak met peper, zout en tijm of andere kruiden. Voeg de helft van de kaas aan het eimengsel toe.

Vul de quiche met de prei en schenk het eimengsel hier vervolgens over heen. Bedek dit met plakken spek en strooi hier tenslotte de overgebleven geraspte kaas over.

Bak de quiche in 35-45 minuten gaar en goudbruin in de oven.

* Voor een lactosevrije versie van deze taart gebruik je bijvoorbeeld sojamelk of – room en laat je de kaas achterwege.

quiche of hartige taart glutenvrij met brood

Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestEmail to someonePrint this page

Een gedachte over “BROODQUICHE PREI EN SPEK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *