BRUSCHETTA TOMAAT EN BASILICUM

bruschetta met tomaat en basilicum

Na een fijne vakantie in Italië staat de bruschetta weer hoog op mijn lijstje. Wat een lekker en makkelijk hapje! In Italië maken ze de originele bruschetta op grote, iets zure boterhammen. Maar (oud) stokbrood leent zich er ook prima voor. Bruschetta serveert men met allerlei soorten beleg, maar de bruschetta met tomaat en basilicum blijft mijn favoriet. Bruschetta serveer je als borrelhapje of voorgerecht. Buon appetito!

Ingrediënten

  • 4 rijpe tomaten met veel vruchtvlees,  bijvoorbeeld vleestomaten of romatomaten
  • 1 stokbrood of ander brood naar keuze in plakken
  • 1 teen knoflook
  • olijfolie
  • enkele takjes basilicum
  • peper en zout

Verwijder de zaadlijsten uit de tomaten en snijd ze in kleine blokjes. Snijd de basilicum fijn. Meng de tomaten en basilicum met een scheut olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

Besprenkel de plakken brood met olijfolie en gril deze in de oven of in een pan goudbruin. Wrijf de bovenkant van elke plak brood vervolgens in met de knoflookteen (gewoon even goed met de knoflookteen over het brood heen wrijven, de smaak zal er direct intrekken).

Beleg de broodjes met het tomatenmengsel en klaar is je bruschetta!

bruschetta met tomaat en basilicum

Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestEmail to someonePrint this page

Een gedachte over “BRUSCHETTA TOMAAT EN BASILICUM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *