Ik krijg regelmatig mailtjes of reacties waarin gevraagd wordt naar tussendoortjes. Deze choco pindarepen doen (met een beetje fantasie) wel wat denken aan Snickers. Ze zijn wel een stuk gezonder en vullen goed door de havermout. Daarnaast zijn ze ook glutenvrij en bij gebruik van lactosevrije pindakaas en extra pure chocolade lactosevrij te maken.
Ingrediënten
- 100 gram havermout
- 100 gram pindakaas
- 100 gram extra pure chocolade
- 65 gram honing
- 50 gram zonnebloemolie of boter
- 50 gram rozijnen
Neem een steelpan en smelt daarin de chocolade (in stukjes) samen met de pindakaas, de boter/olie en de honing. Goed roeren tot er een mooi glad mengsel ontstaat. Voeg dan de havermout en rozijnen toe en meng dit goed door elkaar.
Giet het mengsel in een ovenschaal of in een bakblik van ongeveer 20×20 centimeter die je bekleed hebt met bakpapier. Druk de bovenkant goed aan. Zet de schaal een paar uur in de koelkast zodat het mengsel goed hard wordt. Als je haast hebt, dan kun je de schaal ook even in de vriezer plaatsen! Tenslotte snijd je het in mooie repen. In de koelkast een paar dagen houdbaar.
Dankjewel voor dit recept! Heb alles in huis dus ga het vanavond meteen maken. Hartelijke groet, Anita
Lekker!
Dit ziet er heerlijk uit! Verrassend ook die havermout erin, dat had ik niet verwacht.
Die havermout zorgt er voor dat de reep ook echt goed vult!