Het bbq seizoen is weer geopend! En bij een bbq hoort een frisse salade. Hierbij een recept voor een simpele maar lekkere aardappelsalade.
Ingrediƫnten (als bijgerecht voor 4 a 6 personen)
- 500 gram krieltjes in de schil
- 200 gram sperziebonen (vers of diepvries)
- 150 gram spekreepjes
- 1 rode ui
- mayonaise
- paar stengels bieslook
- peper en zout
Snijd de krieltjes eventueel doormidden of in kleine stukjes, zodat ze allemaal ongeveer even groot zijn. Kook de krieltjes in een pan met een snufje zout in 7 tot 12 minuten beetgaar (even testen tussendoor, kooktijd is afhankelijk van de grootte van je krieltjes!).
Halveer de sperziebonen. Kook in een andere pan de sperziebonen in ongeveer 5 minuten beetgaar. Zodra je krieltjes en sperziebonen gaar zijn spoel je ze af onder de koude kraan en laat je ze even uitlekken.
Bak ondertussen de spekjes uit in een koekenpan en laat ze daarna uitlekken op een stuk keukenpapier. Snijd de ui in dunne ringen.
Meng de krieltjes met de sperziebonen, ui, fijngesneden bieslook en spekjes. Voeg naar smaak mayonaise toe. Als je van een frisse salade houd, kun je een deel van de mayonaise ook vervangen door yoghurt of kwark. Gewoon even proberen wat je zelf lekker vind! Breng de aardappelsalade verder op smaak met peper en zout.