Maak elke week een pot vol granola en je kunt er de hele week mee ontbijten! Het leuke van zelf granola maken is dat je eindeloos kunt variëren met de ingrediënten. Neem als basis havermout en vul dit aan met noten, zaden en gedroogde vruchten naar keuze. Dit is momenteel mijn favoriete (glutenvrije) ontbijt granola.
Ingrediënten (genoeg voor een hele week ontbijt, in de yoghurt of melk)
- 150 gram havermout
- 75 gram noten (ik gebruikte hazelnoten, pecannoten en pompoenpitten)
- 50 gram gebroken lijnzaad
- 25 gram sesamzaad
- 25 gram rozijnen
- 1 theelepel kaneel
- 4 eetlepels honing
- 3 eetlepels kokosolie óf zonnebloemolie
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Hak de noten grof. Meng met de havermout, lijnzaad, sesamzaad en kaneel in een kom. Meng hier de olie en honig heel goed doorheen.
Verspreid de granola in een dunne laag over een bakplaat. Bak de granola in ongeveer 20 minuten goudbruin in de oven. Keer de granola halverwege even om zodat deze egaal bruin wordt.
Laat de granola helemaal afkoelen, voeg de rozijnen toe en bewaar in een afgesloten pot.