Tzatziki is een Griekse knoflook komkommersaus. Een heel simpel receptje, lekker bij elk stuk gebraden of gegrild vlees. Of als bijgerecht bij de bbq.
Ingrediënten
- 200 gram Griekse yoghurt*
- 125 gram crème fraîche
- 1 komkommer
- 2 tenen knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 3 theelepels azijn
- 1 theelepel suiker
- 1 eetlepel gedroogde dille of 3 takjes verse dille
- peper en zout
Snijd de knoflook zo fijn mogelijk. Snijd de komkommer doormidden en verwijder de zaadlijsten. Rasp de komkommer dan fijn. Druk in een zeef of met een theedoek zoveel mogelijk vocht uit de komkommer.
Meng in een kom de yoghurt en crème fraîche. Meng de komkommer, knoflook, olijfolie, azijn, fijne dille en de suiker er doorheen. Breng de tzatziki verder op smaak met peper en zout.
* Voor een lactosevrije tzatziki vervang je de Griekse yoghurt en crème fraîche door 300 milliliter sojayoghurt. Voeg geen extra suiker meer toe als je sojayoghurt al suiker bevat. De tzatziki wordt sowieso iets dunner en iets minder zuur.
I love tzatziki! komt misschien eerder door mijn Griekse achtergrond en omwille van het feit dat ik dit al eet sinds ik klein was.. Ziet er lekker uit, ik maak het zonder crème fraîche en dille maar er zijn verschillende variaties mogelijk. x