Wat zien ze er mooi uit hè, deze mini quiches? Leuk om te serveren bij een feestelijk menu, of als lunchgerecht. Ik maakte ze met een simpele vulling van wortel en courgette. Nu ben ik niet zo’n wortel-fan en vond ik dit dan eerlijk gezegd ook wat overheersen. De volgende keer zou ik er wat plakjes spek en/of kaas tussen stoppen voor een extra hartige smaak.
Ingrediënten (voor 4 mini quiches)
- 4 plakjes deeg voor hartige taart uit het vriesvak (of zelfgemaakt bladerdeeg)
- 2 kleine courgettes
- 2 winterpenen
- 2 eieren
- 100 milliliter melk
- peper en zout
- handje geraspte kaas
- eventueel plakjes spek
Ik gebruikte kleine quichevormpjes, maar je kunt natuurlijk ook een standaard quichevorm gebruiken. Neem dan eventueel één of twee extra plakken hartige taartdeeg indien nodig.
Laat de plakjes deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de wortel en courgette in lange linten. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een kaasschaaf of een rasp. Zorg dat de linten ongeveer even breed zijn. Blancheer de groenten ongeveer 1 minuut in kokend water. Giet de groenten daarna af en spoel ze af onder de koude kraan.
Bekleed met één plakje deeg een kleine quichevorm. Herhaal dit nog drie keer.
Vervolgens leg je de plakken groenten van binnen naar buiten om en om in de vorm. Als je spek toevoegt leg je deze ook mee in de spiraalvorm. Net zolang totdat de vorm vol is.
Klop de eieren los met de melk en peper en zout. Voeg hieraan een handje geraspte kaas toe. Verdeel dit eimengsel over de vier quiches.
Bak de quiches in ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin.
Zien er inderdaad prachtig uit :-))
Pingback: 5X BIJGERECHTEN KERSTDINER | Eten van Eefke
Dat ziet er altijd leuk uit, zo’n spiraalquiche. Moet ik toch ook eens een keertje maken.