HAVERKOEKJES MET KOKOS EN CRANBERRIES

P1040354-2

Nóg een recept met havermout. Het recept voor deze havermoutkoekjes met kokos en cranberries (en chocola!) kwam ik ooit eens tegen in de Allerhande. Ik heb het hier en daar wat aangepast. Het zijn lekker knapperige koekjes, die een beetje doen denken aan een – goede – mueslireep. Het mengsel wel goed aandrukken, anders wordt het kruimelkoek!

Ingrediënten (voor ongeveer 24 koekjes)

  • 200 gram havermout (eventueel glutenvrije havervlokken)
  • 25 gram boter, gesmolten
  • 4 eetlepels honing
  • 50 gram gemalen kokos
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 3 eetlepels gedroogde cranberries,
  • 50 gram chocolade extra puur

Verwarm de oven voor op 190 graden. Meng de havermout, boter, honing, kokos, bakpoeder en 1 mespunt zout in een kom. Voeg 125 ml heet water toe en kneed tot een deeg. Kneed ook de cranberries erdoor. Ik snijd de cranberries altijd iets fijn, dit werkt makkelijker bij het vormen van de koekjes.

Rol of kneed 24 balletjes ter grootte van een walnoot. Ik gebruikte een ring en drukte het vervolgens aan met de bolle kant van een lepel. Je kunt de bolletjes ook rechtstreeks op een bakplaat met bakpapier platdrukken. Goed aandrukken!

Bak de koekjes in circa 25 min goudbruin in de oven. Laat ze daarna in 1 uur helemaal afkoelen.

Smelt de chocolade au bain-marie of langzaam in de magnetron. Zigzag met een lepel de gesmolten chocolade over de koekjes. Zet ze even kort in de koelkast of laat ze langzaam hard worden.

P1040332-3

 

Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestEmail to someonePrint this page

3 gedachten over “HAVERKOEKJES MET KOKOS EN CRANBERRIES

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *