Krijg je visite en heb je geen tijd/zin om uitgebreid te bakken of weinig in huis? Met dit simpele recept voor kaneelbroodjes (ook wel cinnamon buns genoemd) staat er in een mum van tijd iets lekkers op tafel.
Ingrediënten (voor 12 broodjes)
- 1 blikje croissantdeeg (uit de koeling van de supermarkt)
- 2 eetlepels bruine suiker
- 1 eetlepel kaneel
- (room)boter
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de suiker met de kaneel.
Haal het croissantdeeg uit het blik en klap het één keer dubbel zodat je een rechthoekige lap hebt. Deze rol je met een deegroller uit tot een dunner en groter rechthoek (ongeveer de grootte van een vel A4).
Bestrijk het deeg met een flinke laag gesmolten boter en bestrooi royaal met de kaneelsuiker. Dan rol je het deeg op zodat er een lange rol ontstaat. Deze rol snijd je in 12 gelijke plakken.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de plakken deeg plat op de bakplaat. Tenslotte bestrijk je de zij- en bovenkanten met nog wat gesmolten boter. De kaneelbroodjes rijzen flink in de oven, dus leg ze zo ver mogelijk uit elkaar. Of maak er één groot breekbrood van door ze op korte afstand van elkaar te leggen, ook leuk 😉
Bak de broodjes in ongeveer 15 tot 20 minuten goudbruin. De kaneelbroodjes zijn lauwwarm het lekkerst!
Ziet er zo lekker uit en toch zo simpel! Ik zou bijna zeggen ideaal voor in de tentamenweken 🙂
Absoluut! Succes met je tentamens ☺
Dit is ook lekker met een laagje glazuur er overheen. 🙂
Oeh goede tip Lisa!