Een makkelijke maaltijd. Karbonade uit de oven met groenten en aardappels. Leg alles op een bakplaat en in de oven schuiven maar!
Ingrediƫnten (voor 2 personen)
- 500 gram krielaardappels
- 2 ribkarbonades
- 1 rode paprika
- 1 courgette
- 2 tenen knoflook
- olijfolie
- basilicum
- tijm
- peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Was de aardappels en snijd ze in partjes. Snijd de paprika en courgette in stukken. Spreid de aardappels en groenten uit over een bakplaat en vermeng dit met een flinke scheut olijfolie. Plet de knoflooktenen en leg deze tussen de groenten. Bestrooi met peper, zout, tijm (vers of gedroogd) en enkele blaadjes basilicum. Leg de karbonades in het midden van de bakplaat tussen de groenten. (Ik smeer de karbonade graag in met een laagje mosterd, erg lekker!)
Bak de aardappels, groenten en het vlees in ongeveer 1 uur tot 1,5 uur gaar en bruin. De ovenschotel is klaar als het vlees van het bot loslaat en de aardappels gaar zijn. Als de karbonades te bruin worden, kun je ze na ongeveer 1 uur eventueel afdekken met een stuk aluminiumfolie.
goede morgen, wij eten geen varkensvlees wegens allergie waar kan ik de karbonade door vervangen? h gr. ina
Je zou de karbonade kunnen vervangen door bijvoorbeeld kip of zelfs door een stuk vis zoals zalm. Let dan wel even goed op de gaartijd en voeg de kip/vis eventueel iets later toe.
Op een bakplaat met bakpapier of gewoon glazen bakplaat?