KIP KERRIE MET RIJST

Kip kerrie met prei, champignons en rijstIn de supermarkt vind je verschillende pakjes, potjes of zakjes waarmee je volgens de beschrijving heerlijke kip-kerrie kunt bereiden. Zo is er van een bekend merk een zakje ‘kip kerrie met champignons en prei’. Zelf toe te voegen: kip, champignons én prei! Dat kunnen we natuurlijk zelf… maar dan zónder suikers, smaakversterkers en andere ‘foute’ e-nummers.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 300 gram kipfilet in blokjes of reepjes
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram champignons
  • 2 flinke theelepels kerriepoeder (of naar smaak iets meer, eventueel later nog toe te voegen)
  • 2 eetlepels bloem
  • 125 milliliter crème fraîche
  • peper en zout
  • 150 milliliter water
  • (ik voegde ook 2 stengels bleekselderij toe die nog in de koelkast lagen)

Kip kerrie met rijst

Snijd alle groenten. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de prei, ui, knoflook en champignons op middelhoog vuur in ongeveer 5 minuten goudbruin.

Voeg de kip toe en bak deze nog even mee totdat deze is dichtgeschroeid. Meng de bloem met de kerriepoeder en voeg deze toe aan de groenten en kip. Bak dit  even mee en voeg dan al roerend 150 ml koud water toe, scheutje voor scheutje. Als er een gebonden saus ontstaat voeg je ook de crème fraîche langzaam toe.

Laat het geheel op laag vuur nog ongeveer 10 minuten sudderen en breng het op smaak met zout en peper. Als je het te flauw vind kun je eventueel ook een half bouillonblokje toevoegen. Serveren met rijst.

Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestEmail to someonePrint this page

10 gedachten over “KIP KERRIE MET RIJST

  1. Goed recept! Heb het voor mijn ouders gemaakt. Mijn moeder was verbaasd dat het zo makkelijk zonder een zakje kon haha! Ga ik zeker vaker maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *