Wie kent de friet kapsalon (friet met shoarma, kaas, knoflooksaus en salade) niet? Een lekkere vette hap moet af en toe kunnen toch!? De kipsalon is een iets gezondere versie op deze bekende kapsalon. Met aardappel in plaats van friet en kip in plaats van shoarma.
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 2 kipfilets
- 500 gram krieltjes
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 75 gram ijsbergsla
- 100 gram geraspte kaas
- 1 theelepel paprikapoeder
- olijfolie
- peper en zout
- knoflooksaus
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Was de krieltjes en halveer ze. Kook de krieltjes ongeveer 8 minuten voor. Laat ze daarna uitlekken en bak ze in een koekenpan met een beetje olijfolie goudbruin en gaar. Je kunt de krieltjes ook roosteren in de oven. Of eventueel ook voorgegaarde krieltjes zonder schil nemen.
Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes, de paprika in reepjes en de ui in ringen. Bak de kip met de paprikapoeder en een snufje peper en zout goudbruin en gaar. Voeg de paprika en ui toe en bak dit nog 2 minuten mee.
Verdeel de helft van de ijsbergsla over de bodem van een grote ovenschaal of 2 aluminium bakjes. Schenk hier een beetje knoflooksaus over heen. Verdeel dan de aardappel en de kip met paprika en ui over de sla. Verdeel de geraspte kaas over de ovenschaal of bakjes en plaats deze in de oven totdat de kaas gesmolten is.
Serveer de kipsalon met de overige ijsbergsla en knoflooksaus!