Een snel en makkelijk recept voor een lekkere kruidendip bij de borrel of op toast.
Ingrediënten (voor een bakje vol)
- 150 gram kruiden roomkaas
- halve prei
- 3 theelepels mayonaise
- 1 theelepel suiker
- scheutje citroensap
- 1 eetlepel fijngehakte peterselie
Snijd de prei zo fijn mogelijk of gebruik hiervoor de keukenmachine. Meng de prei met de roomkaas, mayonaise, suiker, citroensap en de fijngehakte peterselie. Goed door elkaar roeren. Laat de kruidendip het liefst een tijdje in de koelkast staan, zodat de smaken goed intrekken.
Ik begrijp nooit zo goed dat als je een zelfgemaakt sausje wil maken, je begint met een kant-en-klaar product. Waarom niet dan gewoon beginnen met pure roomkaas, knoflook en kruiden? Ik doe er overigens vaak nog een scheutje gembersiroop bij. Ook lekker….
Je hebt gelijk, dat is een nog betere optie. Ik koos deze keer voor een snelle versie van de bekende Heksenkaas uit de supermarkt.