MOSTERDSOEP MET PREI EN WITLOF

mosterd witlofsoep

Deze maand mocht ik voor de Foodblogswap koken van het blog Gewoonlekkerkoken van Barbara. Barbara’s blog is net als de mijne bijna een jaar oud en ze heeft inmiddels al heel wat lekkere recepten verzameld. Haar foto’s bij het recept van een zachte mosterdsoep zagen er zo lekker uit dat ik besloot deze te maken. Ik gaf het recept weer een kleine twist door naast de prei ook nog wat witlof toe te voegen.

Ingrediënten (voor 3 a 4 personen)

  • 1 grote prei
  • 1 stronk witlof
  • 3 kleine aardappelen
  • 3 eetlepels grove mosterd
  • 750 milliliter kippen- of groentebouillon
  • 200 milliliter slagroom (ik gebruikte Soja Cuisine voor een lactosevrije soep)
  • handje bieslook of lenteui
  • peper en zout
  • ontbijtspek of spekreepjes

Snijd de prei en de witlof in stukjes. Schil de aardappelen en snijd in blokjes. In een pan smelt je een klein beetje boter of olie en laat je de prei en witlof op zacht vuur bakken. Voeg vervolgens de aardappelen en de mosterd toe en bak dit nog even mee.

Schenk de bouillon erbij en breng de soep aan de kook. De soep mag op laag vuur nog ongeveer 20 minuten doorkoken. Daarna pureer je de soep tot een egale massa met een staafmixer (of in de blender) en voeg je de (slag)room toe. Breng de soep eventueel verder op smaak met peper en zout.

Serveer de mosterdsoep met uitgebakken spek en wat lenteui of bieslook ter garnering.

mosterd witlofsoep

Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestEmail to someonePrint this page

Een gedachte over “MOSTERDSOEP MET PREI EN WITLOF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *