Het is weer tijd voor een foodblogswap. Deze maand kreeg ik het blog MyFoodblog toegewezen. Dit blog is van Judith, maar ze schakelt ook regelmatig een leuke gastblogger in. Veel verschillende recepten dus. Ik koos voor haar budgetsoep met paprika en tomaat. Het recept paste ik iets aan en zo ontstond een heerlijke oranje paprika-tomaten-wortel-soep. Vanavond dus wederom op de bank (voor de buis) met een grote kom van deze WK-soep!Ik gaf aan het oorspronkelijke recept een kleine twist door het toevoegen van wortel en door de groenten in de oven eerst te roosteren en dan de paprika en tomaten te ontvellen. Dit hoeft niet, maar ik vond de geroosterde smaak de soep extra lekker maken.
Ingrediënten (voor 3 a 4 personen)
- 2 rode paprika’s
- 2 grote uien
- 1 kilo trostomaten
- 1 winterpeen
- 2 tenen knoflook
- 500-800 milliliter bouillon
- 2 eetlepels Italiaanse kruiden
- peper en zout
- olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de tomaten en snijd de paprika, wortel en ui in parten. Leg dit op een bakplaat en voeg de knoflookteentjes (in zijn geheel) toe. Besprenkel met olijfolie, de Italiaanse kruiden en peper en zout. Bak de groenten ongeveer 30 minuten in de oven. Laat de bakplaat daarna goed afkoelen.
Zodra het is afgekoeld, ontvel je de paprika en tomaten. Pel de knoflook. Mix alle groenten samen met een staafmixer tot een gladde puree. Schep de puree in een pan en voeg hieraan langzaam de bouillon toe. Je kunt op deze manier zelf bepalen hoe dik je je soep het liefst eet. Mijn soep heeft met 500 milliliter nog een behoorlijke dikte, lekker stevige soep dus. Voor een iets dunnere soep, voeg je nog wat extra bouillon toe.
Laat de soep tot slot nog ongeveer 5 minuten op laag vuur pruttelen. Voor een extra romige soep kun je er bij het serveren een beetje crème fraîche doorheen roeren.
*Dit recept is in principe glutenvrij en lactosevrij. Als je een bouillonblokje gebruikt, let dan op het etiket. Veel bouillonblokjes bevatten sporen van melk en tarwe. En laat de crème fraîche achterwege of vervang dit door een scheutje soja cuisine.
As we speak zit ik op de bank met… een heerlijk bord van deze soep! Topper! Nu de wedstrijd nog 😉
Leuk 🙂 En met de wedstrijd is het ook nog goed gekomen!
Ziet er lekker uit en de geroosterde smaak van de paprika doet inderdaad veel aan de smaak! Ga ik binnenkort ook eens maken
Groetjes, Sarah
http://tastinglifestyle.blogspot.be
Inderdaad Sarah, die paprika maakt het verschil!
Pingback: Foodblogswap: snelle pizza broodjes van Sophie - My Food Blog