Het meest gezochte en bekeken recept op EtenvanEefke is de pastasalade met kip, rucola, pesto en tomaat die ik ongeveer een jaar geleden plaatste. Dit is ook (vooral ’s zomers) één van mijn favoriete recepten. Vandaag deel ik nog zo’n lekker pasta recept met jullie. Pasta pesto met zalm!
Ingrediënten (voor 2 a 3 personen)
- 250 gram penne of fusilli
- 150 gram gerookte zalm(snippers)
- 3 eetlepels groene pesto
- 50 gram pijnboompitten
- handje rucola
Maak de groene pesto volgens dit recept (of uit een potje). Zelfgemaakt is hij wel echt het lekkerst!
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
Als de pasta gekookt is, giet je deze af en voeg je direct de gerookte zalm in stukjes toe. Hierdoor kookt deze nog een beetje mee. Je kunt de zalmsnippers ook héél kort even aanbakken in de pan.
Meng de pasta en zalm met de pesto en voeg hier de rucola en pijnboompitten aan toe. Zo simpel is het om deze heerlijke pasta pesto op tafel te toveren!
Was heerlijk, gaan we zeker nog vaker maken hoor!
Leuk!
Dit ziet er echt heerlijk uit! Binnenkort maar eens gaan maken 🙂
Was heerlijk, ik had er zelf nog een dessert lepel honing aan toegevoegd.
Wij hebben ervan genoten!