Een hele mond vol die titel. Maar hoe noem je een gerecht bestaande uit pasta, kip, parmaham en pesto anders? Het recept is makkelijker en sneller klaar dan de naam doet vermoeden. En gebaseerd op een recept van 24Kitchen. Ik maakte de rode pesto echter zelf. Het recept daarvoor volgt later deze week. Maar eerst deze lekkere pasta met geroosterde groenten uit de oven.
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 250 gram cherrytomaten
- handje olijven zonder pit
- 2 kipfilets
- 6 plakken parmaham
- 100 gram verse spinazie
- 200 gram pasta (ik gebruikte tagliatelle)
- 1 eetlepel rode pesto*
- olijfolie
- balsamico azijn
- peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Snijd de ui en de knoflook grof. Doe deze samen met de tomaten en olijven in een ovenschaal. Besprenkel de groenten met een scheutje olijfolie en balsamico azijn en meng alles goed door elkaar. Bestrooi met wat zout en peper en bak de groenten ongeveer 20 minuten in de oven totdat de velletjes van de tomaten openbarsten.
Kook ondertussen de pasta gaar en was de spinazie.
Snijd de kipfilets ieder in drie gelijke stukken. Smeer elk stuk kip ruim in met pesto en omwikkel daarna met een plak parmaham. Bak de kipfilets in een koekenpan met een scheutje olijfolie in ongeveer 8 minuten gaar en bruin.
Als ondertussen ook de pasta gaar is, giet je deze af. Roer de groenten en de spinazie direct door de warme pasta. De hitte van de pasta zal de spinazie doen slinken.
Serveer de pasta met de kip. Eventueel kun je de pasta met kip, parmaham en pesto nog bestrooien met een beetje Parmezaanse kaas. Dit is lekker! Vooral de combinatie van de kip met parmaham en rode pesto…!
* Eet je lactosevrij? Rode pesto is soms lactosevrij maar bevat soms ook kaas. Lees het etiket dus goed óf maak je rode pesto voortaan zelf (recept volgt!)
Ziet er weer goed uit! Ben benieuwd naar de pesto… 😉
De rode pesto staat inmiddels ook online!