Het meest bekeken recept op EtenvanEefke is de pastasalade met kip, rucola, pesto en zongedroogde tomaat. Vandaag voegen we daar een nieuwe pastasalade aan toe, namelijk deze met spinazie, courgette, pancetta en feta. Net zo makkelijk te maken en ook lekker zomers. Ideaal dus als lunch, licht hoofdgerecht of voor bij de bbq of picknick!
Ingrediënten (voor 2 a 3 personen)
- 250 gram fusilli of penne
- 1 courgette
- 100 gram pancetta
- half bakje cherrytomaten
- 100 gram feta
- 75 gram spinazie en/of rucola
- 3 eetlepels rode pesto
- handje zwarte olijven
Kook de pasta gaar volgens aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de courgette in plakjes. Rooster de courgette en de pancetta in een grillpan (of in de oven) goudbruin. Snijd de cherrytomaatjes en olijven doormidden. Als de pasta gaar is, giet je deze af en meng je er de pesto en de spinazie en rucola doorheen. De spinazie en rucola zullen hierdoor iets slinken. Voeg de courgette, pancetta, olijven en tomaatjes toe en verkruimel tenslotte de feta over je pastasalade. Deze pastasalade kun je zowel warm als koud eten!