POMPOENSOEP MET KAASSTENGELS

pompoensoep

Het is weer pompoentijd en met de herfst in aantocht staat deze pompoensoep hier weer regelmatig op tafel. Het enige nadeel van dit gerecht vind ik het snijden en schillen van de pompoen. Het is elke keer weer een flinke klus om die harde schil er af te krijgen. Een paar handige tips voor het snijden en schillen van een pompoen vind je daarom in deze video. Maak er zelf lekkere kaasstengels bij voor een complete maaltijd!

Ingrediënten (voor 2 a 3 personen)

  • 1 pompoen
  • halve winterpeen
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 800 milliliter kippen- of groentebouillon
  • enkele druppels tabasco voor wat extra pit
  • peper en zout
  • scheutje kookroom

Voor de kaasstengels (24 stuks)

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 geklutst ei
  • geraspte kaas
  • sesamzaadjes
  • rozemarijn

Begin met het schillen en in blokjes snijden van de pompoen. Snijd ook de wortel, uien en knoflook in kleine stukjes. Neem een grote soeppan en fruit de ui aan in een scheutje olijfolie. Voeg daarna de wortel, pompoen en knoflook samen met het kerriepoeder toe. Bak dit 5 tot 10 minuten aan.

Voeg de bouillon toe en laat de soep ongeveer 15 minuten zachtjes koken. Vervolgens neem je de pan van het vuur en pureer je de inhoud met een staafmixer of in een blender tot een egale gladde soep. Voor het serveren voeg je aan elke kom een flinke scheut kookroom toe. Breng eventueel op smaak met een paar druppels tabasco, peper en zout.

Voor de kaasstengels neem je 4 plakjes bladerdeeg die je laat ontdooien. Snijd elke plak in 6 gelijke repen. Bestrijk het bladerdeeg met ei en bestrooi met geraspte kaas, sesamzaadjes en rozemarijn. Je kunt ook alleen kaas nemen of variëren met andere kruiden. Leg de repen iets uit elkaar op een bakplaat en bak de kaasstengels op 200 graden in ongeveer 15 minuten bruin en gaar.

pompoensoep

Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestEmail to someonePrint this page

6 gedachten over “POMPOENSOEP MET KAASSTENGELS

  1. Pingback: POMPOENPITTEN ROOSTEREN | Eten van Eefke

  2. Pingback: GEROOSTERDE POMPOEN MET ROZEMARIJN | Eten van Eefke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *