Het aspergeseizoen is weer in volle gang. Naast de klassieke asperges met ham en ei, is deze aspergequiche een leuk en lekker alternatief.
Ingrediënten (3-4 personen)
- 500 gram witte asperges
- 270 gram bladerdeeg (vers uit de koeling) of 6 plakjes bladerdeeg uit de vriezer*
- 150 gram beenham in reepjes
- 4 eieren
- 200 milliliter crème fraîche*
- 100 gram geraspte kaas*
- 15 gram bieslook
* voor een lactosevrije quiche gebruik je bladerdeeg van plantaardige boter, vervang je de crème fraîche door soja cuisine en laat je de kaas achterwege.
Verwarm de oven op 200 graden. Schil de asperges en verwijder de houtachtige onderkanten. Kook de asperges in 8 minuten gaar.
Neem een brownievorm of taartvorm, vet deze in en bekleed met de (ontdooide) plak(ken) bladerdeeg.
Leg de uitgelekte asperges op het bladerdeeg en bestrooi met de ham.
Klop de eieren samen met de crème fraîche, fijngesneden bieslook, geraspte kaas en wat peper en zout los.
Schenk het eimengsel over de asperges. Bak de quiche in 30-40 minuten goudbruin.