Het recept voor coleslaw is het meest bekeken recept op etenvaneefke.nl! Coleslaw is dan ook een heel lekker en veelzijdig bijgerecht. Bij de bbq in de zomer of op een warm broodje hamburger. Vandaag deel ik een winterse variatie op dit recept, namelijk een rode coleslaw.
Ingrediënten (voor een grote schaal)
- halve rode kool
- 3 wortels
- 1 ui
- 3 bosuitjes
- 50 gram gewelde rozijnen
- 1 grote appel (of 2 kleintjes)
- 100 gram mayonaise
- 75 milliliter karnemelk
- 2 eetlepels citroensap
- 50 gram suiker
- peper en zout
- peterselie
Meng de karnemelk, mayonaise, citroensap en de suiker door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de rode kool in hele fijne reepjes, zo dun mogelijk. Doe hetzelfde met de wortel. Ik gebruik hiervoor een handige juliennerasp.
Snijd de ui, appel, peterselie en bosuitjes fijn.
Meng alle groenten goed door elkaar en voeg de rozijnen en dressing hier aan toe. De rode coleslaw is het lekkerst als deze een dag van tevoren klaar wordt gemaakt, hij wordt dan lekker zacht doordat de dressing er goed in kan trekken.
Mooi plaatje! Ga ik eens maken ipv gewone koolsalade.
ik maak de amerikaanse coleslaw een kwart rodekool en het zelfde witte kool dat heel fijn raspe ik doe dat in de blender dan doe ik het goed door elkaar met een schuitje azijn en een lepel creme fraich en een handje rozijnen niet geweld want dan nemen ze het nat op en dan mayonaise en peper weinig zout geen suiker