Heb je deze week zin om te bbq-en? Ik geef je vandaag twee ideeën voor lekkere spiesen. Weer eens iets anders dan alleen grote stukken vlees om te roosteren.
Groentespies
Ingrediënten (zoveel als je wil)
- champignons
- paprika
- courgette
- rode ui
- kerstomaatjes
- scheutje olijfolie
- Italiaanse kruiden
- teentje knoflook
Snijd de groente in ongeveer gelijke stukken. Het is extra lekker om de groenten nadat je ze gesneden hebt een tijdje te laten marineren in een mengsel van olijfolie, Italiaanse kruiden en een teentje fijngesneden knoflook. Laat dit gerust zo een paar uur in de koelkast staan. Vervolgens rijg je de groenten aan de spies en rooster je deze op de bbq aan beide kanten goudbruin.
Champignon-spek-spies
Ingrediënten
- bakje champignons
- ontbijtspek in repen
Indien je zoals ik houten spiesjes gebruikt, laat deze dan even weken in warm water. Zo voorkom je dat de spiesjes op de bbq verbranden. Rijg op elke spies vervolgens een plak ontbijtspek met drie of vier champignons. Rooster de spiesjes op de bbq tot het spek uitgebakken is.
Eet smakelijk!
Heerlijk ga zeker maken
Lekker! Van mij mag het heel lang mooi weer blijven, dan kan er vaak gebbq’ed worden.
Van mij ook! Er volgen namelijk nog meer bbq recepten 🙂