SUSHI DEEL II (MET TONIJN UIT BLIK)

sushi tonijnEen tijdje geleden plaatste ik een recept voor een sushi zonder rauwe vis: sushi met rosbeef. Hierbij het tweede beloofde recept zonder rauwe vis, namelijk sushi met tonijn uit blik. Opgerold met komkommer en lenteui.

In dit blogbericht vertelde ik dat ik een sushi-kit kocht in de supermarkt met de volgende inhoud:

  • een bamboe- of rolmatje
  • 4 norivellen (goed voor 24 stukjes)
  • 2 paar chopsticks (eetstokjes)
  • sushirijst
  • sojasaus
  • rijstazijn
  • wasabipasta
  • gember

Ik gebruikte de helft van de ingrediënten uit deze kit om 12 stuks sushi te maken. Hiervoor heb je verder nodig:

  • reepje komkommer van ongeveer 5×5 mm breed
  • 1 lenteui
  • 1 blikje tonijn op water
  • mayonaise

Begin met het koken van de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als de rijst klaar is, meng je dit met de rijstazijn en laat je het afkoelen.

Laat de tonijn uitlekken en meng deze met een beetje mayonaise. Breng op smaak met peper en zout.

Leg een norivel op het bamboematje. Bedek dit norivel met een laagje rijst en laat aan de onder- en bovenkant ongeveer 1 cm onbedekt. Dit is straks nodig om de rol goed dicht te krijgen.

Leg nu de komkommer, lenteui en een laagje tonijn in het midden van het norivel. Rol de sushi vervolgens dicht met behulp van het bamboematje. Met de eerste slag rol je de rijst helemaal over de ingrediënten heen. Rol voorzichtig verder en breng eventueel in vorm met het bamboematje. Druk zachtjes aan.

Herhaal dit voor een tweede rol.

Tot slot snijd je elke rol met een scherp mes in zes gelijke stukjes.

sushi tonijn

Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestEmail to someonePrint this page

5 gedachten over “SUSHI DEEL II (MET TONIJN UIT BLIK)

  1. Een beetje zwartebonen saus en een half fijngesnipperd lente ui geeft een extra bite aan de tonijn als je het er doorheen roert. Dynamite sushi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *