Deze tomaten crèmesoep staat in een mum van tijd op tafel. Een blik soep opentrekken en opwarmen is echt niet sneller (en een stuk minder lekker). Makkelijk met tomaat uit blik en afgemaakt met verse kerstomaatjes en een flinke scheut room.
Ingrediënten (voor 2 a 3 personen)
- 400 gram tomatenblokjes uit blik
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 200 milliliter water
- 125 milliliter slagroom of kookroom*
- 250 gram kerstomaatjes
Snijd de ui en de knoflook fijn en fruit dit in een koekenpan met een scheutje olijfolie aan. Voeg de tomatenblokjes en het water toe en laat de soep op laag vuur 20 minuten koken.
Voeg daarna de (slag)room toe en pureer de soep met een staafmixer fijn en glad. Halveer de kerstomaatjes en verwarm deze nog even mee in de soep. Breng de soep op smaak met peper en zout. Garneer eventueel met een paar blaadjes basilicum.
En klaar is je verse soep!
*Voor een lactosevrije soep gebruik je Alpro Cuisine kookroom
Ziet er lekker uit! Ga hem maken voor een picknick-lunch met vriendinnen morgen. Makkelijk in een glaasje ofzo!
Leuk idee!
Was heerlijk 🙂
Fijn!
Heerlijk recept!
Vind ik ook! En zoo simpel 🙂
Kan ik hem ook dagje eerder maken?
Ja hoor, je kunt de soep in de koelkast zeker twee dagen bewaren.
Moeten de tomatenblokjes uitgelekt zijn?
Nee hoor, het hele blik mag erin (incl. vocht ).
Pingback: 5X VOORGERECHT VOOR HET KERSTDINER | Eten van Eefke