YOGHURT BOSBESSENCAKE

yoghurt bosbessencake

Deze yoghurtcake met bosbessen is een variatie op de citroencake die ik eerder plaatste. Met iets minder citroen en het frisse van de yoghurt en bosbessen.

Ingrediƫnten

  • 150 gram amandelmeel
  • 1 citroen
  • 3 eieren
  • 150 roomboter
  • 150 gram suiker
  • 200 milliliter Griekse yoghurt
  • 125 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 75 gram bosbessen (diepvries of vers)

Voor een glutenvrije en lactosevrije cake vervang je de roomboter door plantaardige boter. In plaats van Griekse yoghurt gebruik je sojayoghurt. En de bloem vervang je door rijst- of tapiocameel (beide te koop in de toko). De bakpoeder van Dr. Oetker is glutenvrij.

Was de citroen goed schoon en rasp de gele schil er af. Scheid het eigeel en het eiwit in twee aparte kommetjes. Klop de boter met de suiker romig en voeg er vervolgens de yoghurt, de eidooiers en de citroenschil aan toe. Meng het geheel nog even goed door.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een cakevorm in en bestrooi deze licht met bloem.

Klop in een schone kom de eiwitten stijf en spatel dit voorzichtig door het beslag. Zeef de bloem, het amandelmeel en de bakpoeder boven de kom met het beslag en meng alles voorzichtig door elkaar. Tot slot voeg je de bosbessen toe. Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake in ongeveer 50 minuten goudbruin.

yoghurt bosbessencake

Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestEmail to someonePrint this page

2 gedachten over “YOGHURT BOSBESSENCAKE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *