Bij een bbq hoort gewoon een lekkere knoflooksaus. Zo ook bij het recept voor de gehaktspiesen dat ik eerder deze week plaatste. Ik maakte deze knoflooksaus met yoghurt en (zelfgemaakte) mayonaise.
Ingrediƫnten
- 6 eetlepels mayonaise
- 4 eetlepels (soja)yoghurt
- scheutje citroensap
- 2 teentjes knoflook
- enkele stengels bieslook
- peper en zout
Snijd de knoflook en bieslook heel fijn. Meng de mayonaise met de yoghurt en voeg hieraan de bieslook, knoflook en een scheutje citroensap toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat de yoghurt knoflooksaus voor gebruik 1 a 2 uur in de koelkast staan. De smaken kunnen dan goed intrekken en de knoflooksmaak komt zo beter naar voren.
Klinkt heerlijk! Ik maak mijn knoflooksaus altijd met mayonaise, yoghurt, veel knoflook en aromata!
Dat klinkt ook goed! Ik gebruik geen Aromat vanwege de e-nummers en smaakversterker, maar dat zal vast ook goed smaken!
Pingback: 3X SAUZEN EN 3X DIPS | Eten van Eefke
Ik heb deze afgelopen weekend gemaakt. Ik heb nog wat gesnipperde verse munt toegevoegd. Super lekker!
Dat klinkt ook lekker fris! Leuke tip!
Wil heel graag je recepten ontvangen vind ze erg leuk.
Groetjes Francien.
Pingback: KIPSALON (OVENSCHOTEL MET AARDAPPEL EN KIP) | Eten van Eefke
Pingback: ZOETE AARDAPPEL-FRITES UIT DE OVEN | Eten van Eefke