Zoete aardappel wordt in de oven over het algemeen iets minder knapperig dan gewone aardappel. Maar met een aantal simpele tips bak je er toch deze lekkere en gezonde zoete aardappel-friet mee.
Allereerst is het belangrijk om de friet niet te wassen, zoals je met gewone aardappel wel gewend bent. Gebruik zonnebloemolie in plaats van olijfolie (zonnebloemolie is beter bestand tegen hitte). En keer de friet tijdens het bakken 1 a 2 keer om zodat ze rondom knapperig worden.
Ingrediƫnten (voor 2 personen)
- 2 grote zoete aardappelen
- zonnebloemolie
- paprikapoeder
- gedroogde (of verse) kruiden naar keuze, zoals oregano of rozemarijn
- zout
- Parmezaanse kaas
Verwarm de oven op 225 graden. Was de aardappelen, schil ze en snijd in dunne frieten.
Bestrooi de friet met de olie, zout, paprikapoeder en de kruiden. Goed mengen zodat de friet rondom bedekt is.
Verspreid de friet over een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de zoete aardappel-friet gaar en knapperig in ongeveer 25 a 30 minuten.
Na 20 minuten in de oven bestrooi je de friet met was geraspte Parmezaanse kaas.
Lekker met deze zelfgemaakte yoghurt knoflooksaus.