ZUURKOOLSCHOTEL

Zuurkoolschotel

Deze keer een ouderwetse klassieker: zuurkoolschotel uit de oven met gehakt en aardappelpuree. Met wat extra frisheid door een toegevoegd appeltje en crème fraîche. En lekker pittig met mosterd en kaas.

Ingrediënten (voor 2 a 3 personen)

  • 400 gram zuurkool
  • 5 aardappelen
  • 125 ml crème fraîche
  • 250 gram gehakt
  • 1 ui
  • 1 appel
  • 1  eetlepel mosterd
  • handje geraspte kaas
  • paneermeel/ verkruimeld beschuit
  • scheutje melk
  • klontje boter
  • peper en zout

Schil de aardappelen en kook deze met wat zout gaar. Snipper de ui en bak deze ondertussen met het gehakt rul. Breng op smaak met peper en zout.

Laat de zuurkool uitlekken. Meng de zuurkool met de crème fraîche en de fijngesneden appel. Bedenk de bodem van een ovenschaal met dit mengsel. Verdeel hierover vervolgens het gehaktmengsel.

Stamp de aardappels tot puree samen met de mosterd, een scheutje melk en een klontje boter. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de aardappelpuree over het gehaktmengsel in de ovenschaal. Strooi hierover een laagje paneermeel (of fijngemalen beschuit) en een handje geraspte kaas.

Plaats de ovenschotel ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.  Deze ovenschotel is makkelijk van tevoren te bereiden, zodat je hem later alleen nog de oven in hoeft te schuiven.

P1040419-3

Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestEmail to someonePrint this page

2 gedachten over “ZUURKOOLSCHOTEL

  1. Voorbereiding makkelijk. (alleen heb je na het voorbereiden van een ovenschotel altijd veel vaat.) Het smaakte geweldig en inderdaad is een schotel altijd handig om vooraf klaar te maken als je s avonds weinig tijd hebt.
    Ik ga deze schotel zeker vaker maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *